2009-12-11 11:29:41• hírek • Gozner Gertrud

Fehér évszak kiállítás

December tizedikén az Alkotóház Galériában került sor a Fehér évszak című kiállítás megnyitójára.

A már hagyományosnak számító tárlatot minden év decemberében rendezik meg, holott már egy ideje havazás nélkül telik a tél első hónapja. A Fehér évszak kiállításra 17 alkotó hozta el a munkáit, ez az egyesület egyetlen tematikus tárlata. A festmények mellett szobrok is bemutatásra kerültek.

Gergely Csaba, az Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke szerint az év utolsó hónapja a mérlegkészítésről, a megbékélésről és a csendről szól, ez a számvetés időszaka. 2009-ben az Alkotóház 15 közös és 17 egyéni kiállítást szervezett a tagok munkáiból. A tizenöt közös tárlatból hét Szatmárnémetiben, kettő Erdődön, kettő Tasnádon, egy Nagykárolyban, kettő Hadadon és szintén kettő Monón jött létre. Az egyéni tárlatok szatmári bemutatása mellett Marosvásárhelyen, Székesfehérváron, Csengerben és Nyíregyházán is nyitottak meg kiállítást az Alkotóház tagjainak alkotásaiból.

Gergely Csaba az Alkotóház jövő évi terveit is ismertette a hallgatósággal. Eszerint nyolc közös és 28 egyéni kiállításra kerül sor 2010-ben. Mivel megköttetett a szerződés a Megyei Tanácsnál, jövőre három szatmárnémeti helyiségben állíthatnak ki a művészek: az Alkotóház Galéria és a Polgármesteri Hivatal mellett ezután a Megyei Tanács Galériája is helyet ad képzőművészeti tárlatoknak.



Téli hangulatú képek láthatóak az Alkotóház Galériában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: